Γύθειο

Το Γύθειο είναι η πρωτεύουσα του Δήμου της Ανατολικής Μάνης και  κτισμένο  αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι. Τα νεοκλασσικά σπίτια, γύρω από το λιμάνι, τα στενά σοκάκια, το πευκοφυτευμένο νησάκι με το φάρο δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σ΄ένα νησί .

           Αξιοθέατα

Στο νησάκι Κράναη ( συνδέεται με τη ξηρά με μια μικρή προβλήτα) θαυμάστε το μαρμάρινο Φάρο (1872) επισκεφτείτε το ιστορικό – εθνολογικό μουσείο στον Πύργο του Τζανετάκη (1829) και θαυμάστε τη μαγευτική θέα προς την πόλη από το προαύλιο της γραφικής εκκλησίας του Άγιου Πέτρου.

Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα (Ραψωδία Γ΄ Στίχος 445):  ότι μετά την αρπαγή της ωραίας Ελένης από τον Πάρη, οι δυο τους κατέφθασαν στο νησάκι Κρανάη για να ξεκουραστούν. Εκεί πέρασε λοιπόν το πρώτο του βράδυ το πιο ξακουστό παράνομο ζευγάρι της αρχαιότητας, ο Πάρης και η ωραία Ελένη.

Δείτε το αρχαίο – ρωμαικό θέατρο κτίστηκε το 2ο αιώνα μ.Χ., το κτήριο του Δημαρχείου (χτισμένο το 1891) και το Παρθεναγωγείο (χτισμένο το 1886) είναι έργα του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ.

Από  το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στην κορυφή του λόφου Κούμαρος, θα απολαύσετε μια μοναδική θέα της πόλης και του Λακωνικού κόλπου.

Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του πάνω δρόμου γύρω από το λιμάνι και μετά χαλαρώστε απολαμβάνοντας  τη θέα της Θάλασσας, σ΄ένα τα γραφικά εστιατόρια , πίνοντας ένα ουζάκι  συνοδεύοντας το με το τοπικό έδεσμα το ψητό χταποδάκι.

Κάθε Παρασκευή πρωί γίνεται παζάρι με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τον Αύγουστο έχουμε το πολιτιστικό Καλοκαίρι, πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Δήμο, ενώ  από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου γίνεται το ετήσιο  πανηγύρι με υπαίθριους πάγκους εμπορευμάτων.

diamond palace hotel trivago ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΜΗ.Τ.Ε. 12 48 Κ 13 3Κ 00157 0 1