Μάνη

ΜΑΝΗ

Μιλώντας γενικώς για Μάνη εννοούμε το μεσαίο «πόδι» της Πελοποννήσου που καταλήγει στο ακρωτήριο Ταίναρο.  Η Μέσα Μάνη  χωρίζεται σε Προσηλιακή και Αποσκιαδερή.
Οι δύο τελευταίες ονομασίες έχουν να κάνουν με τον προσανατολισμό του κάθε οικισμού, δηλ. σε ποια μεριά του «αυχένα» του Ταΰγετου βρίσκεται. Οσοι «βλέπουν» στον Λακωνικό Κόλπο, δηλ. στην Ανατολή, ανήκουν στην Προσηλιακή Μάνη.
Οσοι «βλέπουν» στον Μεσσηνιακό Κόλπο ανήκουν στην Αποσκιαδερή. Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή τα επίθετα των κατοίκων της Προσήλιας Μάνης καταλήγουν σε -άκος ενώ της Αποσκιαδερής και Εξω Μάνης σε -έας!

Η Μάνη είναι ένα επιβλητικότατο άγριο βραχώδες τοπίο με ελιές και φραγκοσυκιές. Εκεί, θα βρείτε υπέροχους μικρούς ορμίσκους και παραλίες, 250 χωριά και μικρούς οικισμούς, τους 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου, 800 πυργόσπιτα, 7 κάστρα και πάνω από 1.000 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μάνης είναι τα πυργόσπιτά της, που είναι τετράγωνοι μικροί και ψηλοί πύργοι με στενά ορθογώνια παράθυρα και μικρή πόρτα εισόδου.

diamond palace hotel trivago ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΜΗ.Τ.Ε. 12 48 Κ 13 3Κ 00157 0 1