Τοποθεσία

Μεγέθυνση χάρτη
Το Diamond Palace apartments, βρίσκεται στην παραλία Μαυροβουνίου στη μεγαλύτερη και την πιο δημοφιλή παραλία της Μάνης, 2 χλμ από την πόλη του Γυθείου.

           ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ

Η παραλία του Μαυροβουνίου είναι η μεγαλύτερη και πιο υπέροχη παραλία της Μάνης, 2 χλμ νότια του Γυθείου. Το μήκος της είναι γύρω         στα 5 χλμ. και έχει υπέροχη αμμουδιά (χονδρή άμμος), που εκτείνεται και μέσα στα  πεντακάθαρα νερά. Τις πρωινές ώρες το θαλασσινό νερό         έχει μια μοναδικά απίστευτη διαύγεια.

Κάθε χρόνο πολλές χελώνες careta- careta έρχοναι εδώ για να γεννήσουν τα αυγά τους. Για το λόγο αυτό έχει εγκατασταθεί  και Σταθμός του Συλλόγου Αρχελών για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Καρέτα-Καρέτα” , των φωλιών της και των νεογέννητων στην  παραλία.

Βραβεύεται κάθε χρόνο με 2 Γαλάζιες Σημαίες και είναι ιδανική για κάθε ηλικιά και προτίμηση. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με καφέ, ομπρέλλες και  ξαπλώστρες, παραθαλάσσια εστιατόρια, ενώ σε κάποια άλλα μπορείτε να απολαύσετε την παρθένα φύση και μοναχικότητα.

Το χωριό του Μαυροβουνίου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και εκτείνεται πάνω στο λόφο. Γύρω από την πλατεία του, θα βρείτε γραφικές ταβέρνες για ένα όμορφο δείπνο.

             ΓΥΘΕΙΟ

Το Γύθειο είναι πρωτεύουσα του Δήμου της Ανατολικής Μάνης και  κτισμένο  αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι. Τα νεοκλασσικά σπίτια, γύρω από το λιμάνι, τα στενά σοκάκια, το πευκοφυτευμένο νησάκι με το φάρο δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σ΄ένα νησί .

            Αξιοθέατα

Στο νησάκι Κράναη ( συνδέεται με τη ξηρά με μια μικρή προβλήτα) θαυμάστε το μαρμάρινο Φάρο (1872) επισκεφτείτε το ιστορικό – εθνολογικό μουσείο στον Πύργο του Τζανετάκη (1829) και θαυμάστε τη μαγευτική θέα προς την πόλη από το προαύλιο της γραφικής εκκλησίας του Άγιου Πέτρου.

Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα (Ραψωδία Γ΄ Στίχος 445):  ότι μετά την αρπαγή της ωραίας Ελένης από τον Πάρη, οι δυο τους κατέφθασαν στο νησάκι Κρανάη για να ξεκουραστούν. Εκεί πέρασε λοιπόν το πρώτο του βράδυ το πιο ξακουστό παράνομο ζευγάρι της αρχαιότητας, ο Πάρης και η ωραία Ελένη.

Δείτε το αρχαίο – ρωμαικό θέατρο κτίστηκε το 2ο αιώνα μ.Χ., το κτήριο του Δημαρχείου (χτισμένο το 1891) και το Παρθεναγωγείο (χτισμένο το 1886) είναι έργα του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ.

Από  το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στην κορυφή του λόφου Κούμαρος, θα απολαύσετε μια μοναδική θέα της πόλης και του Λακωνικού κόλπου.

Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του πάνω δρόμου γύρω από το λιμάνι και μετά χαλαρώστε απολαμβάνοντας  τη θέα της Θάλασσας, σ΄ένα τα γραφικά εστιατόρια , πίνοντας ένα ουζάκι  συνοδεύοντας το με το τοπικό έδεσμα το ψητό χταποδάκι.

Κάθε Παρασκευή πρωί γίνεται παζάρι με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τον Αύγουστο έχουμε το πολιτιστικό Καλοκαίρι, πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Δήμο, ενώ  από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου γίνεται το ετήσιο  πανηγύρι με υπαίθριους πάγκους εμπορευμάτων.

       

      ΜΑΝΗ

Μιλώντας γενικώς για Μάνη εννοούμε το μεσαίο «πόδι» της Πελοποννήσου που καταλήγει στο ακρωτήριο Ταίναρο.  Η Μέσα Μάνη  χωρίζεται σε Προσηλιακή και Αποσκιαδερή.
Οι δύο τελευταίες ονομασίες έχουν να κάνουν με τον προσανατολισμό του κάθε οικισμού, δηλ. σε ποια μεριά του «αυχένα» του Ταΰγετου βρίσκεται. Οσοι «βλέπουν» στον Λακωνικό Κόλπο, δηλ. στην Ανατολή, ανήκουν στην Προσηλιακή Μάνη.
Οσοι «βλέπουν» στον Μεσσηνιακό Κόλπο ανήκουν στην Αποσκιαδερή. Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή τα επίθετα των κατοίκων της Προσήλιας Μάνης καταλήγουν σε -άκος ενώ της Αποσκιαδερής και Εξω Μάνης σε -έας!

Η Μάνη είναι ένα επιβλητικότατο άγριο βραχώδες τοπίο με ελιές και φραγκοσυκιές. Εκεί, θα βρείτε υπέροχους μικρούς ορμίσκους και παραλίες, 250 χωριά και μικρούς οικισμούς, τους 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου, 800 πυργόσπιτα, 7 κάστρα και πάνω από 1.000 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μάνης είναι τα πυργόσπιτά της, που είναι τετράγωνοι μικροί και ψηλοί πύργοι με στενά ορθογώνια παράθυρα και μικρή πόρτα εισόδου.

 

Πώς να έρθετε;

diamond palace hotel trivago ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΜΗ.Τ.Ε. 12 48 Κ 13 3Κ 00157 0 1